onsdag 16 februari 2011

Väldesignat tycker vi!

Ibland stöter man på helt osannolikt väldesignade retroprylar, men kanske inte på den typen av föremål man förväntade sig att hitta. Ju mer vi letar, hittar, fyndar & samlar desto mer inser vi att på 50-talet men även 60-talet fanns det en tanke på design i allt man gjorde men med funktionen i centrum.

Idag känns saker i allmänhet "överdesignade" om ni förstår vad vi mernar?
Saker blir så designade att de tappar sin identitet som det föremål det är.

Retroprylarna är mycket väldesignade för sitt ändamål & inte bara för att vara snygga.
Mycket från dessa två decennier är inte bara snyggt utan också väldeigt funktionellt, tiltta exemplevis bara på vårt bord i vardagsrummet.

Här är ett helt fantastiskt exempel på hur snygg design hamnar på något så exotiskt som Sveriges Radios Fågelskivor. Kolla färgerna & formerna på dessa fantastiska fåglar & komiken i att de står uppställda framför mikrofoner. Bakom designen står en herre eller quinna som heter Linde. Vi hittar ingen info alls om denne person. Men enligt oss har denne person uträttat en så vacker bild att den är värld att ramas in & pryda väggen som konstverk. Döm om vår förvåning när vi letar info om denne Linde och hittar det här.
Någon har gjort precis samma fynd somm oss & tänkt samma tanke!


Tittar ni noga ser ni nog en hungrig katt dessutom som sitter & väntar på middag längst ner.
Har ni några roliga saker som är väl designade på udda föremål?

Ha en trevlig dag önskar Retroprylar!

1 kommentar:

  1. Så sant som det är sagt, det är precis det här som är det fantastiska med 50-60 tals design. Designen på allt från prydnadsföremål till vardagsprylar. Från en vas till plastpåseförpackningen.. Skivomslaget är ett toppexemplar av detta.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...