söndag 28 november 2010

Gårdagens skörd, Gefle och textil

Så nu kommer bilderna på gårdagens fynd, det vart snålt med 50- & 60-tals prylar i rätt design.

Kunde dock inte låta bli dessa Gefle koppar med namnet OLLI modell F555 och de ser ut att vara 70-tal kanske, eller vad tror ni? Bredvid kopparna står ett tidigare fynd märkt Stardust från Upsala Ekeby.
Kopparna var sju till antalet och kostade en femma styck.


Bordet som ni ser på bilden är tillverkat av Emmaboda möbelfabrik och heter EM-Bordet. Det innehåller inte mindre än två unika patent på funktioner. Det går nämligen att trolla fram ett högt matbord ur det lilla soffbordet. Se foton längre ner.


Textil är ganska nytt för mig och kanske inte det jag intresserar mig för i första hand, men när jag hittade denna jul duk som mäter ca 100X100cm var jag tvungen att stoppa den i korgen. Verkar som den är tryckt på linne. Läcker och mysig i alla fall.Tänk vad någon har klurat och ritat för att få till de här funktionerna. En av de stora anledningarna till att jag älskar prylar och möbler från den här tiden är just att de är användbara. Sånt hantverk finns inte idag.

2 kommentarer:

  1. Jag har samma duk. Fantastisk med alla detaljerna. Ritad av Kajsa Nordström, tror namnet står någonstans i mönstret. Busvasst bord!

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för tipset på vem som ritat mönstret.
    Hittade namnet till slut :-)
    Kul att du gillade bordet!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...