lördag 22 januari 2011

Härliga fynd från idag!

Idag blev det pingstkyrkans loppis, så man fick med andra ord ta fram de vassa armbågarna ;-)
Med på äventyret var lille man William & svärmor.
William har faktiskt blivit en riktig loppisfantast trots sin ringa ålder på 6-år.
Undrar vart han fått loppisintresset ifrån? Han fyndade leksaker i mängder bland annat 27 studsbollar, en robot, ett tåg & en present till fru Ljunggren som hon ska få när hon kommer hem från London.

Även jag fyndade en hel del. men för mig blev det retroprylar.
Så vi var alla nöjda när vi gick hem för en fika med semlor, donuts, kaffe & saft.

Här kommer dem som utlovat.
Dagens fynd:


Läcker vas märkt West Germany 221/37, orginal etikett som säger form + farbe & jag kan bara hålla med.


Härlig väggdekoration i orange som är den färg vi råkar ha stor förkärlek till tänk er hur bra den passar med de orange lamporna & Åseda vasen som visade i dessa inlägg orange retrolampor orange Åseda vas, extra kul är att den kommer från Upsala Ekeby & stämplad med BT vilket borde betyda Berit Ternell. Som vanligt tycker jag det är kul med den lilla orginaletiketten längst ner som skvallrar om vilken porslinsfabrik som producerat. *Tror mig nu veta att den kallas "Fleur".


Märkning från baksidan, undrar om denna typ av väggdekoration är ovanlig...aldrig sett någon av Berit Ternell förut kanske någon Upsala Ekeby fantast som kan berätta mer?


Riktigt läckra & härliga färger på fruktknivar & ställ från Solingen i rostfritt stål, vanliga i teakutförande har jag sett men aldrig sett liknande i plast & så knalliga färger.


Liten härlig Bo Fajans gömma i brunt, märkt med 1838 1 under. Jag har inte riktigt fått koll på hur Bo Fajans märkning funkar med det ska vi snart ha klurat ut hoppas jag.


Och nu dagens härligaste fynd av retropryl!


Riktigt läcker brödgömma/låda. Härligt babyblå & i helt rätt stuk. Härligt skick & från tillverkare jag aldrig hört talas om tidigare. Nu har äntligen allt vårt bröd någonstans att ta vägen. Den hittade snabbt sin plats i köket.


J.H FABRIKERNA SÄVSJÖ

6 kommentarer:

 1. Vi har en sådan limegrön brödburk. bad om info men har inte fått ngn. http://porslinochnostalgi.blogspot.com/search/label/br%C3%B6dburk

  Fruktknivarna är att dö för!!!! Damn!

  SvaraRadera
 2. Fruktknivarna är bara så läckra.

  SvaraRadera
 3. Kul att ni gillar fynden!
  Jag är själv väldigt glad över fruktknivarna.
  Speciellt kul är att vissa saker fortfarande går att fynda, till exempel Bo Fajans. Verkar som loppismaffian inte kommit underfund med dess åtråvärdhet än.
  Lilla bruna gömman gick loss på en femma & den gula lite större som fru Ljunggren hittade gick på 40 kronor. När man kikar i trendiga retrobutiker & på nätet kan de kosta från 75-300kr beroende på storlek & färg.

  SvaraRadera
 4. Ja, det är konstigt att Bo Fajans inte är mer eftertraktat. Har vid flera tillfällen lyckats hitta riktigt fina prylar när jag går "sista rundan" på loppisar. Fina fynd, speciellt brödlådan!

  SvaraRadera
 5. Vilka fynd! Kanske är det längtan efter våren, men det känns så rätt att hitta så färggranna fynd. Fint fyndat!

  SvaraRadera
 6. Du har troligen rätt Loppista, längtan efter våren är stark & fynden tar sig lätt gula, orange & gröna uttryck.

  Trevlig kväll på er önskar Retroprylar.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...