torsdag 16 december 2010

Känner någan av er igen denna dekor? Dagens fynd.

Idag var det ledig dag från jobbet, vilket i sin tur resulterade i att jag fick en härlig sovmorgon och hamnade sedan på loppis. Både Verdandi & Röda Korset hanns med.
Dock blev det inte så många fynd då alla verkar tro att allt som är märkt Upsala Ekeby, Rörstrand & Gutafsberg ska kosta minst 200:- per del & naggat porslin prismärks som det vore i nyskick. Känns som det är dags att vidga sina vyer & loppa på annat håll än i hemtrakten. Nog om detta, hjälp önskas med dekoren jag tar upp nedanför.

Detta fat stämplat Upsala Ekeby Gefle 1671 & djupstämpling S-21 fyndades idag.
Låg i en hög med massa annat skräp & trasiga fat. Detta var dock i god kondition.

Känns ganska modernt...men jag hittar ingen info om varken nummret på stämpeln eller djup stämpeln. Ska klura vidare & se om jag kan få reda på något, under tiden är det självklart fritt fram att ge tips & kommentarer på vad det är jag hittat!


Trevlig kväll önskar Herr & Fru Ljunggren

5 kommentarer:

 1. I UE-boken finns väl inget om Gefleporslin. Jag tror att Benny på porslinsbloggen tittar in här senare och vet något om denna.

  SvaraRadera
 2. Hej form 55, nä jag märkte detta :-), har precis börjat lära mig skillnad mellan porslin märkt enbart Upsala Ekebeby kontra Upsala Ekeby Gefle & Upsala Ekeby Karlskrona. Gäller att hålla tungan rätt i mun.

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Läcker dekor, håller med om att den känns ganska modern. Jag kan tyvärr inte så mycket om just Gefles porslin men på http://www.svenskt-porslin.net/ kan man hitta info om många fina dekorer.

  SvaraRadera
 4. Älskar Gefle men vet inget om denna dekor. Säger som jan, vänd dig till porslinsbloggen han är som ett levande uppslagsverk när det kommer till detta.

  SvaraRadera
 5. Jag har svarat:

  http://www.retroforum.se/index.php?topic=4091.0

  Lägg gärna in fler bilder, på hela objektet och på stämplarna, det underlättar :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...