söndag 23 januari 2011

Boktips för retro tokiga & några gåvor

När man är retro tokig är det extra kul när någon man tycker om överraskar med något fynd som de gjort.
Min mamma & pappa hade fyndat åt oss när de själva hade vart & loppat runt. De vet ju självklart hur tokiga vi är i retroprylar.

Vi fick även en helt underbar bok som jag víll tipsa om. Den heter "Lilla nostalgiboken 50-talet".
I den kan man läsa spännande korta texter om vad som hände under 50-talet & vad för prylar som såg dagens ljus. Allt från bilder & text om raketost, införande av tre veckors semester, första brödrosten, starten av den andra radiokanalen isverige P2, recept på radiokaka m.m.

Så här ser boken ut, ett måste för er retro tokiga som älskar 50-tal!


En härlig borste avsedd för att borsta smulor från bordet & duken i härlig teak från Karl Holmberg AB Götene. Frågan är hur ofta man kommer använda den ;-)Sedan en efterlängtad medlem till vår koppsamling, Koka Blå av Hertha Bengtsson som måste satt någon form av rekord i produktionsår utan uppehåll 1956-88. Denna serie i kobolt blått kom några år efter succen Blå Eld. Mer praktisk än sin föregångare & mindre ömtålig. Den dök senare även upp i brunt men den är inte lika eftersökt som den blå. Vilken gillar du bäst? Blå eller brun?Trevlig söndags kväll önskar Retroprylar

4 kommentarer:

 1. Det finns även 60-70-80-tals böcker i samma serie.

  SvaraRadera
 2. Jag fick boken i present 60-talet, kul födelsedagspresent.! Jag skulle använt borsten dagligen så mycket som jag smular, jättefin!

  SvaraRadera
 3. Boken verkar ju jättekul, vilken bra present!

  Koka finns faktiskt i en lite murrig grön färg också, men jag tycker att den blå är klart snyggast. Har en liten lockask i Koka Blå som jag tycker väldigt mycket om.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...