torsdag 30 december 2010

Lite teak får avrunda året. Gott nytt år!

När jag satt en dag & läste runt på mina favoritbloggar & tittade på lite äldre inlägg insåg jag att jag hade missat ett tema med teak, med många brickor & fat för inte så längesedan. Själv har jag fastnat för prylar från Karl-Holmberg AB som en gång i tiden låg i Götene. Finns många härliga former och läckert formgivna fat, brickor & skålar därifrån. Än så länge är detta...ja vad ska man kalla det, med tanke på dess storlek kanske man kan kalla det smörgåsbricka. Även kul att de har en hederlig vacker stämpel bränd i prylarnas undersida & även något som verkar vara modell nummer. Hittade just det här på en lite mindre loppis för en femma, skamligt billigt men otroligt kul att fynda. Självklart har det putsats upp med lite hederlig gammal teak olja.Denna vackra saltströare i teak och blått porslin hittades också för en femma, dock grämer det mig lite att kompisen till saltkaret, pepparkaret inte fanns att köpa på samma ställe. Tykcer det blå porslinet på toppen ger ett lite marint intryck.


All min teak inklusive våra teak möbler får sig regelbundet en omgång med det här.

Hittar dock inte någon ny teakolja som jag tycker håller måttet, har någon av er testat Fulgentin?
Vet att precisensån är återförsäljare av detta, har någon av er provat detta mdel på era teakmöbler?

Gott nytt år önskar vi alla läsare!

6 kommentarer:

 1. Jag har köpt Fulgentin av just Precis-en-sån och är jättenöjd. Har använt det på mina teak-föremål, men även på mycket annat. Fönsterbräden i sten/granit och mina Eamesstolar (http://upsalaekeby.blogspot.com/2009/03/en-svensk-eames.html).

  Kan varmt rekommenderas!

  SvaraRadera
 2. Väldigt fin smörgåsbricka, superläcker form!
  Har har en Holmberg-bricka i teak med urfrästa fördjupningar för två glasfat i rökfärgat glas.

  Har två katter därhemma så jag vågar inte använda "riktig" teakolja av rädsla för att de ska få i sig den. Har fått ett gammalt husmorstips från mormor och använder en blandning av olivolja och en liten skvätt pressad citronsaft och det funkar riktigt bra tycker jag. (Och billigt är det också!)

  SvaraRadera
 3. Teak är ju så vackert material men kräver ju sin skötsel... Har dock samma problem som du med att hitta någon bra teakolja så inget bra tips från mig, tyvärr...
  GOTT NYTT ÅR med nya fina fynd.

  SvaraRadera
 4. Teak är så läckert. Har alltid svårt att slita mig från brickor/skålar/fat ja allt i teak när vi är på loppisar.

  SvaraRadera
 5. Prova med paraffinolja. Det är mycket bättre till smörgåsbrickor, ostbrickor och annat,som man använder till mat. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Snygg bricka, synd att det blivit så jäkla inne med teak nu för det driver upp priserna för oss som samlar.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...