måndag 3 januari 2011

Reportage: Antikladan, Johan Engbergs Antik del 1

Längs med E 45:an i Götaälvdalen endast 15 minuter från Trollhättan eller 35 minuter från Göteborg om du så vill ligger detta fantastiska ställe där man kan fördriva en hel dag i ren njutning för öga & själ.
Antikladan är stället där du som gillar retroprylar, antikviteter, shabby chick, & deco kan återvända till flera gånger för att låta tiden bara försvinna medans du själv går omkring & klämmer & känner på prylar & möbler från svunnen tid & kan låta fantasin flöda & låta dig inspireras till att få nya ideér om hur du kan inreda hemmet.

Precis som namnet antyder ryms lokalerna i huvudsak i en gammal lada. Ladan är indelad i olika rum som vart & ett har sitt egna tema. Sammanlagt har du 1000m2 att ta dig igenom.
Jag brukar av någon konstig anledning alltid hamna i det stora "retro rummet", tanken var att vi skulle visa fina bilder från just detta rum, men då Herr Ljunggren misslyckades totalt med fotona så kommer dessa att visas i den andra delen av reportaget som dyker upp inom ett par veckor.

I retrorummet finns allt du kan tänka dig som tillverkats och vart med under 50- & 60-talet i huvudsak, mitt i detta finns lite nyproduktioner i rätt stil.
Allt från stringhyllor, bumlingar, paprika vaser och härliga teakmöbler trängs med billigare retroprylar & lite dyrare designklassiker.
Det härliga med detta ställe är att man handlar sakerna i dess rätta element & man köper lite efter vad plånboken tillåter för det finns något för alla oavsett om du söker en lite dyrare designklassiker eller en billigare pryl med rätt känsla & ålder.

Vi har själva köpt teakmöbler (som oftast håller mycket gott skick på Antikladan), porslin bl.a Zebrakopp & annat som varje dag förgyller vår vardag här hos Johan & Dominique på Antikadan.
I källarplan hittar man "loppis avdelningen" med glas & porslin i huvudsak. Detta är skattkammaren där man verkligen kan fynda då det är prylar med lite lägre priser. Har man tur kan man hitta riktiga guldklimpar här nere.

Idag hade vi tillsammans hela familjen ett litet gemensamt uppdrag: att hitta mattalrikar ur olika serviser & få ihop minst sex olika dekorer i retro stuk som vi kan ha som "fin porslin". Sedan tidigare har vi ju i stort sett en kaffekopp & fat i olika dekorer & fabrikat, se gärna tidigare inlägg.

Alltid kul att duka upp med en uppsättning porslin där inget är det andra likt, blir ett härligt diskussionsämne runt bordet ;-).

Om vi lyckades???
Se på bilderna & döm själva.
För er som undrar, ja jag kunde inte låta bli & fyndade även lite annat.
Totala prislappen??? Knappt 500:-, kanske låter mycket för en del loppisfantaster...men titta på de övriga fynden & vilken mysig upplevelse hela familjen fick på nyårsdagen!

Tack Johan & Dominique för att vi alltid får en upplevelse när vi är hos er!
P.S Länk till Antikladan finns i slutet av reportaget efter bilderna.

Fru Ljunggren & vår William på väg in i Antikladan med spänd förväntan & vårt uppdrag i fokus

Visst klarade vi uppdraget?!

Här kommer övriga fynd från denna dag,


Bo Fajans O56 "Labyrint" av Berit Ternell, fyra styck assietter i denna härliga färg!


Fat av Göran Andersson för Upsala-Ekeby ur serien Cornus


Fantastiskt fat av Anna-Lisa Thomson för Upsala-Ekeby, detta heter enligt UE-boken Ängsblom & Ranka & är tillverkat mellan 1944-1949

Så här mysiga & goa är Johan & Dominique som tar hand om er på Antikladan.


                                 http://www.antikladan.com/

8 kommentarer:

 1. Jag har varit där flera gånger och det slutar ofta med något bra inköp! Bästa köpet jag har gjort där är det helsvarta kryddsetet till Coloradoservisen.

  SvaraRadera
 2. Jag kan bara instämma, har varit där 2 ggr och fyndat bägge gångerna, men framför allt njutit av att gå omkring där och kolla på allt!

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, dit måste jag helt klart åka någon gång! Tycker ni lyckades utomordentligt bra med ert uppdrag!
  Gillar Cornus-fatet, har själv spegeln i samma serie.

  SvaraRadera
 4. Kul att flera av er varit där!
  Ännu roligare att vi alla fyndat.

  Trillivippa: du kommer ramla av stolen när du får se fotona från retroavdelningen, jag lovar!

  I helgen fortsätter jakten på komplement till vår nya matservis, tanken är att vi ska ha tolv olika dekorer på kaffekoppar med fat, tolv mattallrikar, assietter och kanske även tolv olika dessertskålar/fat även dessa i olika unika dekorer.

  Ska ev. på auktion i helgen dock fyndar man ju sällan enstaka delar utan delar eller hela serviser vilket vi inte är intresserade av.

  Dukningarna med alla olika dekorer ska ju helst vara lika galna som oss i familjen :-)

  God fortsättning på er!

  SvaraRadera
 5. Dit skulle jag vilja åka, fast det ligger så långt bort från mig. fina bilder.

  SvaraRadera
 6. Härligt ställe och härliga inköp gjorde ni...
  Här uppe finns inte så många loppisar som är öppna vintertid. Det blir för dyrbart med uppvärmningen. Men dessto fler loppisar poppar upp när det blir sommar.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Det är min bästa butik! Mår otroligt bra av att gå och kika där, enda nackdelen är att jag vill köpa så mycket att det knappt skulle få plats i bilen! Jättefint porslin ni fick tag i!
  Mvh, Malin

  SvaraRadera
 8. Instämmer. De är min "kungliga hovleverantör" av retroprylar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...