lördag 1 januari 2011

Året som gick återgivet i keramik & stengods

Här är året som gått samlat på vår kära stringhylla.
Allt på hyllan har hittat hem till oss under det gångna 2010 & är nya favoriter som står på första parkett.
Varje sak har sin charm & personlighet, & det är kul att tänka tillbaka på känslan man fått när man har hittat respektive pryl. Sökandet hylla upp & hylla ner på loppisarna & den där känslan som infinner sig när man får syn på något man verkligen vill ha & tar det i sin hand, man synar det & tänker: "den här ska jag ha!" När man sen går hem & sätter sig & forskar lite i signaturer, dekorer & dessutom får hjälp av alla kunniga bloggare att ta reda på så mycket som möjligt om den nya prylen man släpat med hem så övergår känslan i ren spänning. Titta & njut!


Översta hyllan: Här är det blandade olika West Germany eller Germany prylar, dessa hittar man oftast för en spottstyver & många gånger är dem i mitt tycke ganska tråkiga. Men just de här är otroligt vackra. De flesta hittade av Fru Ljungrens öga med smak för form & färg och. Näst längst ut till höger står en vas "Stardust" från Gabriel tror jag.

2:a hyllan uppifrån: På detta hyllplan huserar olika prylar från Alingsås keramik, loppisarnas eviga plågor ;-) dock lyckades de ibland och fick till riktigt fina prylar. Favoriten är den längst ut till vänster som jag fått av Fru Ljunggren. Den skiftar i kobolt blått & matt bronston. Den härliga mosaikvasen näst längst ut till höger är en gåva från våra grannar Jenny & Miani.

3:e hyllan uppifrån: Här har vi Rörstrandsprylar av herrarna Gunnar Nylund, Olle Alberius & Carl-Harry Stålhane. Båda skålarna till vänster är av Gunnar Nylund, själv älskar jag den längst till vänster i underbar harpälsglasyr. Tändaren är Olle Alberius. Vasen & lilla skålen till höger är Carl-Harry Stålhane. Dessa två prylar kan man sitta med i handen i timtal & bara studera & känna på. Man upptäcker nya saker i glasyrerna hela tiden.

4:e hyllan uppifrån: Detta är Ekeby planet. Från vänster vår vas av Göran Andersson, sedan har vi ett par höjdre. "Mars" av Mari Simulsson & "City" av Hjördis Oldfors som är de två fynden vi gjort under året som ligger oss närmast hjärtat. Avslutningsvis en fantastisk vas och fat av Anna-Lisa Thomson.
Vi har hittat en nyårsdags öppen loppis, så nu drar vi ut för åres första fynd!
GOD FORTSÄTTNING!

2 kommentarer:

 1. Vilket härligt sätt att summera årets fynd! :)
  Allt med harpälsglasyr är ju otroligt vackert.

  God fortsättning på det nya året, hoppas ni gjorde några fina fynd i helgen!

  SvaraRadera
 2. Hej trilivippa!

  Kul att du gillade upplägget!
  Gissa vem som har införskaffat likadana Bo Fajans assietter som dig :-)
  Hittade dem i blek turkos färg och kunde inte hejda mig. Dessa kommer i nästa inlägg som kommer att vara ett reprtage/fältstudie

  Så visst blev det lite fynd efter nyår.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...