måndag 22 augusti 2011

Dags att fixa lite här hemma oxå

Mesta delen av vår tid har gått till butiken Retroprylar som ligger i Trollhättan, vi erkänner att vår privata blogg med våra privata samlingar har fått stå åt sidan lite, samma gäller även vårt hem. När vi fick butiken var det mycket att göra, speciellt att städa och röja bort massa prylar, möbler, böcker och annat till sin rätta plats, vi ville skapa vår egna känsla i butiken och det tycker vi att vi har lyckats med, men som vi nämnde precis så har vårt kära hem inte fått så mycket kärlek. Det är dags att piffa upp här innan höstmörkret faller och möjligheten med att smita ut på altan minskar i takt med att löven faller ner på marken.Nu till vårt lilla projekt. Vi har en liten gäst-toalett som vi målade vit när vi flyttade in, den hade vi tänkt att Retrofiera på bästa "Retroprylar" stil. Vi har under vår lilla semester förra veckan funnit en snygg vägglampa som ska få pryda och lysa där inne. Vi har även hittat snygga handtag på som passar fint på varenda dörr hemma. Måste säga att det blev riktigt snyggt. Handtagen är i teak. Det vi är ute efter nu är; Spegel -teak, handfat -litet, kran och en snygg matta, sen tror vi att det ska vara färdigt. Men som alla vet så är det inte lätt att hitta just den retroprylen som passar bäst, det lär bli många loppisturer innan vi blir färdiga, men som ni redan vet så älskar vi loppisar och får inte nog av dem i första taget :)Vi har äntligen lyckats få tid över att besöka vår favorit loppis för lite privata inköp, ni som följt vår blogg länge vet att vi menar Antikladan, vårt Ikea. Det är alltid lika trevlig att träffa Johan och Dominique, de är alltid lika positiva och glada. Där hittade vi en vacker ljusstake från Höganäs 35cm hög och 20 cm bred, vi har sökt info om den på nätet men inte lyckats, kanske någon av er läsare vet någonting om den mer än att den kommer från Höganäs. Det hade varit trevligt att ha lite kunskap om den, den ska få stå på sideboardet på övervåningen med tända ljus intill tv'n.


Hoppas ni har haft en bra helg alla, nästa inlägg vill vi dela med oss av den nya retrokonsten vi loppat hem. Ha de så bra!

3 kommentarer:

  1. Förstår att ni har fullt upp med butiken, men det ska bli kul att följa ert badrumsprojekt! Lampan är bara så läcker!

    SvaraRadera
  2. Härligt att ni hinner med att blogga lite mellan varven, förstår att det är fullt upp med spännande saker som händer. Hemmafix är också trevligt!

    SvaraRadera
  3. Supercool lampa! Gillar verkligen den. Hoppas toan blir fin. Lite kul med små rum som toaletter där man kan byta ut ofta och gå fullständigt crazy om man vill.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...