måndag 20 december 2010

Första efterlängtade paketet. Innehåll: Hjördis Oldfors

God morgon!

Igår kom mina paket som jag väntat på under några dagar. Hjärtat klappade lite extra när jag rev upp paketen. Hade mina prylar klart frakten? Det visade sig att båda sakerna var i utmärkt skick & klarat transporetn utan problem. Jag har letat ganska länge efter något ur Hjördis Oldfors serie City från Upsala Ekeby utan framgång. Men för några dagar sedan avslutades en Tradera auktion med mig som lycklig vinnare på detta fat i perfekt skick. Älskar denna design! När man tittar på mönstret förstår man varför den kallas City. Mönstret ser verkligen ut som gator med hus ovanifrån. Titta & njut. Det härliga tyget som fatet ligger på har vi fått från våra grannar & vänner & kommer ända från Zambia.
Titta gärna på hela serien här: City, av Hjördis Oldsfors
Hade vart kul med en vas i samma serie...

5 kommentarer:

 1. Väldigt snyggt fat, gillar också City men har aldrig sett den här modellen förut.

  SvaraRadera
 2. Efter lite efterforskning på nr 5173 som fatet har kosntateras att det är ett askfat.
  Se: http://www.upsala-ekeby.com/gallery_272.html

  Mvh Retroprylar Andreas

  SvaraRadera
 3. Där kunde det ha blivit en kamp om fatet, dvs om jag inte glömt bort när auktionen gick ut...nåja jag får trösta mig med att någon annan fick glädje av det ;-)

  Jag fyndade ju ett City-fat i den andra modellen i serien nyligen, man kan ju inte ha all tur :-))

  Ps. Stilen på tyget är bekant, jag har en del tyger därifrån, jag var nämligen i Zambia 1995/96 och gjorde exjobb, köpte lite smått och gott då, bl.a. tyger samt trä- och figurer, mycket fina!

  SvaraRadera
 4. Tur för mig att du inte var med i kampen Herr Movarp :-), jag vet inte vad denna modell brukar inbringa för pris men jag tycker jag kom undan ganska billigt, ofta är det frakten på Tradera som förtar fyndkänslan lite grand. Jag kan intyga att det får stå på första parkett här hemma.

  Kul att du känner igen tyget, vi har inte riktigt bestämt vad det ska bli utav det ännu. Men det ger kul kontrast och underlag vid fotografering av vissa föremål.

  SvaraRadera
 5. Grattis till ett fint fat! Är faktiskt det enda fatet jag saknar för att få en komplett serie i den gula/gråa färgen. Har askfatet i vit glasyr, men inte i din färgkombination.

  Jag har även dubbletter av den stora vasen och bägaren i serien i gul/grå dekor. Är det kanske något som du är intresserad av?

  Maila isf på ueblogg@gmail.com

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...