onsdag 12 januari 2011

Det visade sig vara en tekanna

Hej alla läsare, nu är det fru Ljunggrens tur att lämna ett inlägg här på bloggen. Det ska handla om ett fantastiskt litet fynd, men först lite bakgrund. Ett av alla mina intressen som följt med under många år är loppis och då porslin, tekannor och annat fint som förgyller min vardag. Det är med spänning jag följer bloggare med likasinnat intresse och alla fynd som de hittar på diverse loppisar. Jag beundrar de som verkligen kan sitt område, det ger mig som är en novis retroälskare möjlighet att identifiera de fynd jag hittar och fattat tycke för.

Jag vill ge ett stort tack till En omaka kaffekopp för tipset om julklappen till herr Ljunggren som ni hade i ert inlägg ”Tidig julklapp!” (Svenska serviser 1950-1975 av Michael Carlsson och Urban Orzolek), den var en riktig hit, måste säga att det alltid är lika svårt att hitta rätt julklappar.

Nu tillbaka till den spännande tekannan...
Strax innan jul var min man och jag på jakt efter en speciell loppis som vi blev tipsade om i grannstaden, men vi visste inte riktigt var den låg så vi körde lite fel, men det var nog egentligen inte fel eftersom vi råkade stöta på en loppis som vi inte kände till. Där inne gick vi runt med olika intressen som vi brukar. Efter ett tag tittade jag upp på de översta hyllorna, de var en bit över mitt huvud. Det såg ut som blomkrukor, men en av dessa hade en konstig form och mönster på sig så jag tog ner den från hyllan och blev glatt överraskad, det var en tekanna av ett sådant slag jag aldrig sett tidigare. Den kändes direkt att den skulle med hem, så nu finns den hemma i köket. När vi kom hem började jag söka efter den på nätet då jag var mycket intresserad och förundrad av dess kubiska form.Lite historia bakom formen.
Kannan heter ”The cube teapot” och var framställd till att vara funktionell, den skulle inte droppa, vara enkel att hälla ur och en som kunde staplas och ta lite plats vid förvaring. Formen skapades 1917 och började produceras 1920, strax därefter patenterades formen.Jag är lite nyfiken över vad ni läsare anser om denna kanna och om ni har en sådan hemma hos er och isåfall hur och när fick ni tag på den. Själv älskar jag formen, den är gansla liten och petite, 10x10cm.

Tack för denna gång, jag ska försöka skriva oftare :)

Häslningar
Fru Ljunggren

4 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk skapelse!!! Jag har aldrig sett en sådan. Mycket charmig.

  SvaraRadera
 2. Första gången jag ser the cube teapot. Härligt med ny kunskap! Total-cool tekanna.

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig sett något liknande heller men den är ju superläcker!

  SvaraRadera
 4. Kul att ni gillar den, själv blev jag förtjust direkt. Den har en speciell form som tilltalar mig, båden mjuk och hård.
  /Fru Ljunggren

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...