tisdag 23 november 2010

Bilder på fåtöljerna som utlovat, men det lutar åt att båda är Grete Jalk
Så, här är dem äntligen!
De fantastiska fåtöljerna eller "easy chairs" som det ofta kallas fyndade vi för några veckor sedan. De är tillverkade för France & son, design av Grete Jalk  praktexempel på dansk design. Titta gärna på filmen från Finn Juhls hem , som är återställt i orginal från hans levnad. Tydligen vallfärdas Japaner dit för att begrunda hans verk. Grete Jalk och Finn Juhl är omåttligt populära i Japan. De här fåtöljerna kommer bo hos osss länge, länge, man sitter som en kung i dem och har gett vårt vardags rum en helt fantastisk retro känsla. I kommande innlägg ska jag försöka visa lite tavlor med skön retrokänsla som fyndats på loppis.

4 kommentarer:

 1. Det verkar vara exakt samma stomme på dem båda.

  SvaraRadera
 2. Ja och detta förbryllar mig, jag la en fråga på retroforum.se, enligt handlare och forum är den olivgröna en Grete Jalk. Jag hittar flera ex. med samma stomme och färg. Den turkosa har konstigt nog exakt samma stomme, men Grete har inte designat någon easychair med dessa armstöd och sits, utan den designen återfinns på i alla fall en Finn Juhl fåtölj...har dem lånat design av varandra? Vad tror du? Blir inte klok på dessa

  SvaraRadera
 3. Den turkosa färgen var härlig på dynorna, jag har en fåtölj och en soffa som ska kläs om, originalen som finns kvar på sittdynorna, har ungefär samma gröna färg som din andra fåtölj. Jag har letat efter en bra färg, denna turkosa vore ju grym :-)

  SvaraRadera
 4. Hej Herr Movarp!
  Ja den färgen går inte av för hackor :-) Trodde jag skulle avsky färgen först men när den landade i vardagsrummet blev den helt kanon!
  Det som är kul med fåtöljerna är att det sitter klisterlappar från möbelaffären som fanss här i Trollhättan fram till 70-talet där de är köpta. och även et fyrsiffrigt telefon nummer :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...