söndag 6 februari 2011

Västtysk fylld med vår, tårta & uppdaterad koppsamling

Hoppas ni inte blev för konfunderade av titeln på detta inlägg.
Ni kommer snart förstå varför det blev som det blev.

Vi loppade lite i lördags. Jag, Fru Ljunggren & lilleman. (ingen helg utan loppis)
Vi hängde inte på låset denna gång, utan anlände en timma efter öppning.
Detta resulterade i att fynden blev få men tempot var lugnare dock fanns många vassa armbågar att akta sig för. Lilleman fyndade snäckskal & en egen kaffekopp med fat & assiett. Han har redan hunnit bli loppbiten & försöker hitta sin egna "stil" på prylar.

Vårt enda fynd från i lördags som är värt att visa är denna läckra taklampa i glas som ser ut som en kopia av en verklig gräddtårta som man sedan vänt upp & ner på & gjort en taklampa av. Vacker gräddvit & citrongul i färgen.

Nu får vi bara se om vi hittar någonstans att sätta upp den.


Idag var lilla familjen ute på vårpromenad, solen sken och vårkänslorna dunkade i bröstet.
Det var verkligen vår i luften & vi började prata om sommarens planer med bilresa runt i Sverige, med loppisbesök & övernattningar i stugor & vandrarhem. Vi har fått tips om att köra runt Siljan. Lilleman verkar gilla förslaget så länge vi hittar "några" badhus/badpalats på vägen.
Resultatet av vårkänslorna blev lite tulpaner här & var i huset, bland annat i denna West Germany vas.Vår koppsamling som har som mål att inte innehålla dubletter utan snarare att bli så många dekorer som möjligt har växt lite. Har kommit fram till att en hel del dekorer från kända fabriker som Rörstrand & Gefle har okänt ursprung gällande vem som faktiskt designat dem. Vi har dock haft svårigheter att hitta koppar senaste tiden, för oss är skicket viktigt & inget med nagg följer med oss hem från loppisarna.
De dekorer som har okänd designer är Rotunda från Rörstrand, Ollie från Gefle i brunt & grönt & Rörstrands koppen med gul & brun dekor med beteckningen 69 & servis P555.
Kanske någon av er vet?


Retroprylar har gjort debut i press, många av er andra är också med. Så kul att vårt gemensamma intresse & hobby omnämns på detta sätt!
Flera bloggar är länkade, varav många av er vi själva följer & även inspireras av är med i artiklen.
Artiklen finns på http://www.antikvarlden.se/.

http://www.antikvarlden.se/bloggar-om-fynd-fran-loppisar-och-antikaffarer.aspx?article=18750

Trevlig söndagskväll, önskar Retroprylar.

2 kommentarer:

  1. Vilken läcker tår... jag menar taklampa. ;) Den var ju hur skön som helst! Hittar ni nånstans att sätta upp den så hoppas jag att det kommer en bild på hur den ser ut när den är tänd också.

    SvaraRadera
  2. Självklart kommer bild om vi nu bara hittar ett bra ställe att hänga den.
    Läckra kryddburkar du hittat!
    http://porslinan.blogspot.com/2011/02/westmans-kryddburkar-plotsligt-en.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...