söndag 9 januari 2011

Lite Tradera fynd och gårdagens loppisskörd

Kl: 09:45 ställer vi oss utanför pingstkyrkansloppis & väntar på att klockan ska bli 10. Kön bakom oss växer till sig & är ca 100m lång när dörrarna låses upp, jag tror att jag nu vet hur tanterna med sina vagnar känner sig när de står & väntar utanför Ullareds portar strax före öppning & är först i kön ;-)

På denna loppis har tyvärr många människor vassa armbågar & det är ett galet tempo den första halvtimman.
Dock blev det några mysiga fynd även denna dag. De finaste fynden kommer få ett eget inlägg så snart de är på plats i hemmet, kan hinta om att det rör sig om två fantastiska lampor.

Men vi börjar med två av Tradera fynden som kom i paket i förrgår.Detta läckra teak ställ för salt & kryddor blev kanske inget jättefynd rent ekonomiskt men det gör sig otroligt bra på vårt stora matsalsbord! Det är dock omärkt så jag kan tyvärr inte forska mer i vart det kommer ifrån.

Detta kommer bli en härlig färgklick i vårt annars ganska vita kök, klocka i keramik från Junghans. Den är enligt urtavlan ATO-MATIC. Kommer ny bild när den sitter på plats.

Här ser ni lite av loppisdagens skördSkål/Askfat i serien Sarek, Olle Alberius för Rörstrand, har ofta sett denna dekor i mörk brun färg men gillar skarpt den blåa.
12 gafflar & knivar i trä respektive en uppsättning i härligt svart backelit, rostfritt litet fat från Nils-Johan med härlig orginal etikett kvar på undersidan. De är enbart märkt med "svenskt stål" så jag vet ej så mycket mer om vem som tillverkat.

Nu ska vi till inplanerat auktionsbesök, på återseende inom kort!

3 kommentarer:

 1. Fina fynd.
  Kryddstället är riktigt läckert. Man ser ofta ströarna ensamma, betydligt mycket häftigare med stället.

  SvaraRadera
 2. Hej Lybtar!
  Ja det var nog därför priset pös iväg en del då det var ett ställ med tre delar.
  Nu kommer snart foto på när klockan kommit på plats.

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Kryddstället är så fint! Och Sarek-fatet gillade jag också, har aldrig sett det i den här blå färgen förut.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...