tisdag 22 februari 2011

Resterande del av fynden från Antikladan

Som vi tidigare lovade skulle vi visa lite fler fynd från senaste besöket på Antikladan. De har ju som tidigare nämnts satsat på litet mer glas i retrosortimentet.
De ledtrådar vi gav inför detta inlägg var: finskt pressglas 70-tal & svenskt färgat glas 60/70-tal.
Så här kommer dem.

Först ut är en riktigt härlig skål. Skålen tillhör en serie som heter Miranda. Enligt den lilla fina etiketten är den skapt på Arabia men med tillägget Wärtsilä som var ägare till Arabia fram till 1990 om jag läst rätt.
Design står Heikki Orvala för. Nu måste vi leta efter dessertskålarna som finns i samma design till denna massiva pjäs. Den mäter 20cm i höjd & 18cm i diameter & den är tung!
Kolla in de läckra mönstren i glaset!Närbild
Nästa glas fynd är den här härliga bambu vasen från Åseda & av Bo Borgström, vill ni se fler vaser i denna modell så kolla in dessa på porslinsbloggen. Den vasen som står bredvid är av okänt ursprung men har en härlig känsla av kvalitet & titta vad bra den kommer överens med Bambuvasen då färgen & tonen känns identiska, dock är den fyndad vid ett annat tillfälle. Här kan ni se mer från Åseda men på vår egna blogg.


Trevlig kväll önskar Retroprylar!

4 kommentarer:

 1. Gillar verkligen skålen, finns i fler färger tror jag.

  SvaraRadera
 2. Jättehärlig skål! Jag brukar vara lite skeptisk till klarglas, tycker att det kräver lite extra av form/slipning för att det ska vara intressant. Och den här skålen har verkligen det där extra!
  Snygg godisskål till påsk, fylld med färgsprakande marsipanägg kanske? :)

  SvaraRadera
 3. O, den där skålen känner jag igen! När vi flyttade in i huset i somras hade tantan lämnat kvar en sån, fast i grönaste grönt! Va kul att få veta att det var Arabia! :D Tror nog att jag föredrar eran i klarglas framför den gröna, den passar mest på julen.

  SvaraRadera
 4. Vasen är galet läcker, har själva inte lyckats hitta någon ännu, men det kommer väl.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...