lördag 29 januari 2011

Fynden från i torsdags & sideboardet i gästrummet

God kväll!

Vet att många av er väntat på att få se bilderna från förra loppisracet & en del av er vill se hur det blev med sideboardet i gästrummet.

Jag tänkte börja med att visa det vassaste fyndet enligt mig.
Här har ni 6st fantastiska fruktknivar i plast & rostfritt från Solingen, dessa hittades med orginal kartong där det framgår att dessa är modell nr.21 & att Holmbergs tillverkat, samma tillverkare !? som den välkända teakfabriken som gjort bland annat den bricka som knivarna presenteras på i sista bilden. Läcker att blanda rött med gult. Vad tycker ni?

Nästa fynd.


Tre underbara kastruller/karotter som vi hittade i en mycket charmig butik i centrum som bedrivs av ett härligt gäng pensionärer, man får härlig service & roliga historier när man handlar av detta gäng!
Kastrullerna i härligt retrostuk á 60/70-tal är i nyskick & emaljen på insidan är härligt babyblå vilket ger en fantastisk kontrast mor den mustigt röda emaljen på utsidan, dessa behåller vi nog & de kommer säkert bli flitigt använda. Härligt att kunna gömma undan kastruller i rostfritt!

Tredje fyndetHärligt set med 18 delar Lansett. Lansett började produceras 1959. Dekoren är ritad av Helger Ringström & de är tillverkade av Gefle porslinsfabrik. Ingen vet hur länge denna servis var under produktion, men med tanke på skicket (inte en repa eller nagg) producerades dem nog under lång tid eller så har dessa stått gömda någonstan väldigt länge. Värt att veta om Helmer: anställd hos Gefle under 38 år & ca 70 olika servisdekorer lyckades han rita, snacka om produktivitet!

Fjärde fyndet kommer från Myrorna.


I den här ska vår favorit whiskey få stå & gotta sig, ska bara hitta två mysiga glas som passar till.

Sista bilden blir på det nya sideboardet som nu hittat hem till vårt gästrumm & tro det eller ej, sängen fick stå kvar.
Allt fick plats! Hmmm kompromiss som funkar, nu får gästerna sova i ett "retrorum".
Sideboardet är av ganska kantig modell & omärtk, men vi gillar det med sina snedställda mittlådor & skjutdörrar. Många fina saker som gömmer sig inanför den ädla teakytan, här förvaras mängder med retroprylar som ännu inte hittat sin plats. Tavlan ovanför är målad av fru Ljunggren.Så nu är även gästrummet "retrofierat" :-)

Trevlig helg önskar Retroprylar

6 kommentarer:

 1. Fina fynd! Gillar verkligen fruktknivarna! Och sideboardet var riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 2. Det var snyggt jobbat på er loppisrunda... Grattis! Sidebordet var snyggt.. Här måste väl gästerna stortrivas.

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Jag gillar allt med bilden på sideboardet. Snygg styling!

  SvaraRadera
 4. Sidebordet var riktigt wow snyggt!

  SvaraRadera
 5. Jag blir helt sjuuuuuk, vilket häftigt side-board! Det är så stilrent!

  SvaraRadera
 6. Jag är lika imponerad som alla andra av sideboardet, väldigt snyggt och läckert att det är lite nättare. Och fruktknivarna var grymma!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...